fotó: ENV
GYÖNGYCICA - Bead-cat - Perlenkatze
ENV - gyöngyékszer - bead jewelry - Glasperlenschmuck

2009. október 27., kedd

Miyuki delica
Az utóbbi pár évben népszerűvé vált a Miyuki delica japán gyöngyből készült ékszer Magyarországon (nyugaton már régebben). Szokták mondani, aki egyszer főzött delica-val, már csak azzal szeretne. Érthető, hiszen a szép szabályos, azonos méretű gyöngyszemekből remek formákat lehet fűzni.
Én képeket szeretek fűzni belőle, főleg, ha a mintát is én tervezhetem meg.
Persze nem olcsó ennyi színt beszerezni egy képhez (ehhez a lovat ábrázoló képhez 21 különböző fajta gyöngyöt, 14 színben használtam fel), de meg kell mondjam, meghálálja magát.
Remélem a végeredmény örömet okoz a két, lovakat imádó testvérnek. :)

----------------------------------------------------------------------------------

MIYUKI GYÖNGYÖK

A japán üveggyöngy-gyártás kezdete az 1940-es évekre datálható. A Miyuki céget 1949-ben, Hiroshima városában alapították. A cég rövid idő alatt vezető pozíciót szerzett magának az üveggyöngy gyártók között. A Miyuki cég alapítása óta folyamatosan egyet jelent a kiváló minőséggel. A céget övező elismerés ösztönözte arra, hogy olyan egyedülálló, új termékekkel lépjen piacra, mint a Delica gyöngyök.
A szépség a japán kultúra része volt a múltban és a jelenben, inspiráló hatása folyamatosan megtalálható benne. Azáltal, hogy a Miyuki cég a legtökéletesebb gyöngyöket kínálja nekünk, tulajdonképpen hatványozza a szépség inspiráló hatását, hiszen a gyöngyökből újabb egyedi, megismételhetetlen csodák születnek!Mi is az a Delica gyöngy?

A japán Miyuki cég terméke, alakja cilinder forma. A gyöngyfalak nagyon vékonyak, míg a rajta átvezető lyuk -a hagyományos kerek kásagyöngyhöz viszonyítva- nagy. A gyöngyszemek tökéletesen kifekszenek gyöngyszövés vagy tűszövés technikájánál (peyote, brick). A lyuk nagy méretéből adódóan sokszor át lehet vezetni rajta a szálat, így bonyolult alakzatok fűzésére is kitűnően alkalmas. Kiválóan alkalmazható a hering (Herringbone) fűzéshez is.
A világpiacon kapható legprecízebb gyöngyfajta. Bármely minta csodásan mutat, ha ebből a gyöngyből készítik. A színek és bevonatok változatossága megismételhetetlen.
Tudnunk kell azonban, hogy áruk többszöröse a hagyományos gyöngyökének! Azonban feltétlenül ki kell jelentünk, hogy megéri ezzel a gyönggyel fűzni!
A Delica gyöngyök színei egyedülállóak. A színpaletta végeláthatatlan és ehhez még párosulnak a különböző bevonatok, effektek. Némelyik Delica gyöngy fajta különleges fémekkel kezelt, mint pl. 24K arany, sterling silver, palladium, bronz és más fémek.


Miyuki gyöngyök gyártásai folyamata:

Első lépés: a nyers üveg alapanyagot készítik el:
összekeverik a nyersanyagokat (SiO2, NaCO3, CaCO3) az alap színezőanyaggal, majd behelyezik azokat egy 1400 C-os kemencébe, ahol a hő hatására megolvadnak, folyékony üveggé válnak.

Második lépés: az üveg csövek elkészítése (húzás)
A folyékony üveget áthelyezik egy alacsonyabb hőmérsékletű olvasztó edénybe, majd magasnyomású levegő segítségével átnyomják a folyékony üveget az edény alján lévő lyukon, így jön létre a cső alakzat.
Az edény alján lévő lyuk nagyon sokféle formájú lehet, így különböző alakú gyöngyök készíthetők.

Harmadik lépés: az üvegcsövek méretre vágása
Speciális vágógép segítségével megfelelő, kicsiny darabokra szabdalják az üvegcsöveket.

Negyedik lépés: a levágott darabok kerekké formálása, kerekítése
A leszabott kicsiny üvegdarabok közé szénport kevernek, majd felmelegítik 700 C-ra.
Ezzel az eljárással a levágott darabok kerek gyöngyökké formálódnak.

Ötödik lépés: öblítés
A gyöngyöket alaposan átöblítik, így mossák le a szénport.

Hatodik lépés:Fénylő gyöngyök készítése újramelegítéssel
A szénporral tisztított gyöngyök fénytelenek. Ahhoz, hogy fényessé váljanak, kemencében újra kell melegíteni.

Hetedik lépés: Szinezés, felületkezelés
A különlegesen széles termékskála biztosításához szükséges a gyöngyök színezése és a különböző felületkezelési eljárások alkalmazása. Pl. színes, ezüstbelsejű, szivárványos, lüszteres stb.
Nyolcadik lépés: A gyártási folyamat befejezése
Befejezésképpen óvatosan mossák és szárítják a gyöngyöket.

Utolsó lépés:a csomagolás
A készterméket műanyag tasakokba csomagolják, majd exportálják a világ minden tájára!
/gyongytyuk.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése