fotó: ENV
GYÖNGYCICA - Bead-cat - Perlenkatze
ENV - gyöngyékszer - bead jewelry - Glasperlenschmuck

2009. november 4., szerda

Az ezüst szín!
Az arany szín melegséget, önbizalmat sugároz, erőt és hatalmat ad.
Mégis, mikor valaki ékszert szeretne készíttetni magának (vagy ismerősének, családtagjának), az ezüstöt választja alapszínnek. Az emberek azt hiszik, az arany szín bizsuban nem túl eredeti, elcsépelt, ciki vagyis gagyi. Véleményem szerint ez a kijelentés, a mai gyöngyvilág és alkatrészfajták mennyiségének és minőségének ismeretében, ebben a formában túlzásnak hat. Minden végeredményt a művész képzelőereje szab meg. Azonban én is szeretem az ezüstöt és készítek is ilyen ékszereket. Egyik legutóbbi ezüst színre készült nyakláncom is, a fentebb látható gyöngybogyós medál láncon, a Karikázzunk sorozat egyik legújabb tagja, melyet Mu ihletett.
Lent pedig néhány régebbi ezüst színű darabomat mutatom be, melyek már új otthonra leltek, köztük több, egyéni kérésnek eleget téve.Egyszóval az ezüst színnel nem lehet melléfogni.
A következő 5 bejegyzésben mégis megmutatom a bizsukészítésben általam használt 5 alapszínt (arany, ezüst, vörösréz, sárgaréz, fekete), melyek mindegyike az ékszer fém kiegészítőit határozza meg (pl: kapocs).
Az én kedvencem a sárgaréz, de mindent a maga idejében :)

1 megjegyzés: