fotó: ENV
GYÖNGYCICA - Bead-cat - Perlenkatze
ENV - gyöngyékszer - bead jewelry - Glasperlenschmuck

2009. december 16., szerda

Adjuk meg a módját a csomagolásnak is!


Így készíthetünk mutatós girlandot!Sokoldalú, mutatós darab, egyszerre lehet dísze a csomagolásnak és a karácsonyfának, vagy akár a lakásunknak is. Fellógatható lámpára, ablakra, vagy az ajtó fölé, de koszorút is készíthetünk belőle a gyertyák köré.

Hozzávalók (kb. 2 m girlandhoz/füzérhez):
- kb. 2,5 m hosszú színes drót (Mérjük le, hogy mekkora drót kell az ajándék díszítéséhez és hagyjunk rá még kb. 40-60 cm-t. Minél hosszabb girlandot szeretnénk, annál többet.)
- flitterek (2-3 csomag) különböző színekben
- nagy méretű, szélén lyukas kerek flitter (1-2 csomag)
- színes szalmagyöngy, vegyes színek (1 csomag)
- kisebb méretű, gömb alakú műanyag gyöngy (1-2 csomag; 50-60 db)
- kisebb méretű csillag alakú különböző színű műanyag gyöngy (2 csomag; 30-40 db)
- csípőfogó, vagy olló
- becsomagolt ajándék (a képen egy CD tok látható)


Elkészítése:
1. Fűzzünk fel egy gömb alakú műanyag gyöngyöt a színes drót közepére, majd hurkoljuk át rajta a drótot, hogy ne mozduljon el a helyéről.2. Az egyik szállal dolgozva folytassuk a fűzést három szalma gyönggyel, egy flitterrel, egy gömb műanyag gyönggyel, ismét egy flitterrel, és megint három szalma gyönggyel.3. Fűzzünk fel ismét egy flittert és egy csillagot, majd a drót végét az ellenkező irányból vezessük át a flitteren másodszorra is, és húzzuk szorosra a drótot a csillagon.

4. Majd ismételjük a 2. és 3. pontban leírtakat úgy, hogy közben váltogatjuk a flitterek, a csillagok, és a szalmagyöngyök színét. Addig dolgozunk, amíg a girland eléri azt a hosszúságot, hogy hosszában és keresztben is átérje a becsomagolt ajándékot.
5. Ezután a masnirészt már úgy folytatjuk, hogy három szalma gyöngy helyett csak kettőt veszünk fel, és minden második csillag helyett a nagy flittert fűzzük fel ugyanúgy, mint a csillagokat.
6. Amikor már elég hosszúnak találjuk a girland új részét egy masni kialakításához, a nagy kerek flitterrel zárjuk le a drót végét úgy, hogy visszavezetjük a drótot a kis flitteren és háromszor-négyszer szorosan körbetekerjük alatta, vigyázva, nehogy eltörjön a drót.7. Térjünk vissza a drótszál közepéhez és készítsük el a girland másik felét is a 2-6. pontban leírtak szerint.
8. Mikor elkészültünk vele, óvatosan hajtsuk félbe. Tekerjük át az ajándékon, a csomag tetején hurkoljuk át saját magán a girlandot, szorosan, de továbbra is óvatosan.9. Majd a két szálat két irányba vezetve, keresztben is kössük át a csomagot kétszer. Finoman tegyünk egy csomót a tetejére, végül kössünk egy masnit.


Fotó: Tumbász Hédi/Blikk

Vigyázzunk, ne kapkodjunk, ne rángassuk az alkotásunkat!

Köszönet Ritának! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése