fotó: ENV
GYÖNGYCICA - Bead-cat - Perlenkatze
ENV - gyöngyékszer - bead jewelry - Glasperlenschmuck

2010. március 29., hétfő

A jáspis, ami nélkülözhetetlen az ékszerkészítésben!


Az évente számtalanszor, de különböző helyszíneken megrendezett ásványbörzéken, általában véve nem szívesen látottak a gyöngyből készített bizsuk. Mintha attól félnének mind az árusok és vevők is, hogy a gyöngyből készült ékszerek, kiszorítják az egyébként értékes ásványokat rejtő alkotásokat, és ezáltal rontanák a börze színvonalát, mert mégiscsak ásványbörze...
Hát én most szeretném eloszlatni eme tévhitet. Szerintem nagyon is jól megfér az ásvány a gyöngyfűzéssel. Mégjobban emelve értékét azzal, hogy kezünk munkájával alkothatunk hozzá valami egyedit.
Nagymamám, eredetileg sárgaréz golyócskákkal felfűzött, piros pöttyös - zöld jáspis elszakadt nyakláncának, fűzött gyöngybogyókkal adtam új értelmet. Bízom benne, hogy tetszik Neki. :)----------------------------------------------------------
Jáspis: A görögök azt hitték, hogy a jáspis viselőjét belső harmóniához és szerencsés házassághoz segíti. Erősíti az önbizalmat, akaraterőt és a kitartást, a dinamika köve. Harmonizálja a testet és a lelket, érzékenységet és megértést közvetít. A vörös jáspis egy nagyon erős kő, amely egyik „házi gyógyszertárból” sem hiányozhat.
Csakra: gyökér csakra (1.), illetve napfonat csakra (3.)
Előfordulási helyei: Arizóna, Fekete-erdő, Idar-Oberstein, Egyiptom, India
Ásványcsoport: szilikátszerkezetű oxidok
Mohs-keménység: 7
Tömörség: 2,7
Színei: minden szín, vörös, sárga, barna, zöld, csíkos vagy foltos. Ritkán áttetsző.
Tisztítása, tárolása: a legbiztosabb megoldás a jáspis tisztítására a tudati energiával történő tisztítás, melyet tanfolyam keretében lehet elsajátítani. Emellett lehet Reikivel, csengő hanggal is tisztítani.

Kapcsolódó csillagjegyek: leginkább a Szűz, Bak, Nyilas, Skorpió csillagjegyben születettek számára alkalmas.

Lelki hatásai: Erősíti az önbizalmat, akaraterőt és a kitartást, a vitalitás és a dinamika köve. A jáspis javítja a félelmeket, apátiát, a hiányos emlékezőképességet, idegességet, ijedős természetet, stresszt, meggondolatlanságot. Belső elégedettséget ad és hatásos a belső nyugtalanság ellen, de akaratgyengeség, céltalanság ellen is. Támogatja a kitartást, ösztönzi az akaraterőt és az érvényesülési képességet.
Harmonizálja a testet és a lelket, érzékenységet és megértést közvetít, elveszi a negatív rezgéseket. A vörös jáspisnak erős harmonizáló hatása van a test negatív rezgéseire. Úgy hat mint egy villámhárító és felszabadít a blokádok és más emberek befolyása alól. A belső harmónia egy magasabb fokát érhetjük el, amely közvetlenül több elégedettséget és megértést hoz a házasságban, barátságban és a hivatásban.

Fizikai hatásai: Megállítja a vérzést, hatásos teltség, puffadás, hányinger ellen, emésztési problémáknál, az epehólyag, a vesék és a máj megbetegedéseinél, stabilizálja a test védekező rendszerét. Jó a gyomorra, a belekre, a májra, a keringésre, terhességhez, szüléshez, a nemi szervekre, földelésre. Negatív befolyás (rezgések, energiák), puffadás, székrekedés, menstruációs panaszok ellen.
/http://www.atlantiszkapui.hu/kristalymutato_jaspis.html/

Gyógyhatás: A jáspisról megállapítható, hogy jóformán minden területen egyaránt alkalmazhatjuk. A felhasználást illetően a választás fő szempontja a kő színe, amelyet a megfelelő csakraműködésekhez párosítunk. A vörös jáspis túlnyomórészt az akaraterőhöz, megvalósítási képességhez, vérproblémákhoz ajánlott. A sárgát és barnát a gyomor-, bélrendszerhez. A zöldet a gyógyulás elősegítéséhez és harmonizáláshoz használjuk. A jáspis minden fajtája erősíti az ellenálló erőt, segíti az emésztést, alkalmazható hasi gyulladás, felfúvódás esetében. Erősítik a hólyagot, segítenek a vesebetegségek, vesekövek, bélfekélyek esetében. Szabályozzák a bélmozgást, erősítik az egész bélrendszert.
A vércukorszintre gyakorolt hatásuk miatt nagyon hasznosak a cukorbetegek számára.
Fokozzák a kitartást, elősegítik a kiegyensúlyozottságot, megnyugtatnak, segítenek belátni a hibákat és leépíteni a bűntudatot. Növelik a lelki erőt, újult életerőt adnak.
/http://gyogyitokovek.5mp.eu/web.php?a=gyogyitokovek&o=bnLDjL8wEV/

További képek, infók:
http://www.gyogyitaskovekkel.hu/kovek.php?ko=jaspis

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése