fotó: ENV
GYÖNGYCICA - Bead-cat - Perlenkatze
ENV - gyöngyékszer - bead jewelry - Glasperlenschmuck

2010. március 14., vasárnap

A tigrisszem, ami nélkülözhetetlen az ékszerkészítésben!

Tigrisszem, vagy sólyomszem (ásvány), drágakőnek használt quarcváltozat; szorosan egymáshoz illő (0,08-0,3 mm.-nyi) quarcszálakból, rudakból van összerakva, melyeknek egész hosszúságában krokidolitszálak húzódnak végig. A macskaszem analógiájára kapta a Tigrisszem nevet. A hetvenes évek vége óta kerül nagyobb mennyiségben mint igen kedvelt drágakő a kereskedésbe. Kezdetben mint újdonságot drágán árulták, később ára nagyon csökkent, mert igen nagy mennyiségben hozták Európába. Sokféle módon szépítik, meg is festik.
V.ö. Krenner József, A T. (Természettud. Közl., 19. köt.).
/mek.niif.hu/

Színe: sárgásbarna, aranybarna
az áttetszőtől az átlátszatlanig. Néha zöldes beütéssel.
A tigrisszem erősíti a légutakat és a tüdőt, ezért meghűlés, köhögés, asztma, és bronchitis esetén segítheti a gyógyulást.
Hatással van az izületekre és a csontozatra is, alkalmazása csonttörés esetén ajánlott. Aktiválja a mozgásszerveket, hatásos azok merevségével szemben.
A tigrisszem hatásos segítség az idegi betegségek esetében is, az ideggyulladástól az idegességig, de epilepszia és skizofrénia vagy paranoia, üldözési mánia és szellemi eltévelyedések ellen is hasonlóan jó segítség.
A tigrisszem pozitív hatást gyakorol az agyra és a koncentráló képességre.
Aktiválja döntési képességünket, bátorságunkat és tetterőnket, segít a döntések meghozatalában és problémáink megoldásában.
A tigrisszem révén feloldhatók az emocionális blokádok.
Amint az már ránézésre is látszik, e kőben többféle rezgés egyesül, így a segítségével megtanulhatunk távolságot tartani, s egy bizonyos sorrendet felállítani.
A tigrisszem megfékezi a túláradó energiákat és izgalmakat.
Mélységes belső béke és védettség, érzelmi mélység fejlődik ki hatására. Használatával kifejleszthetjük magunkban a mások iránti bizalom és megértés képességét. Csillagjegyek: Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas. Csakrák: napfonat csakra.
/http://www.r-medical.hu/hirek?displaymode=2&id=118/
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése