fotó: ENV
GYÖNGYCICA - Bead-cat - Perlenkatze
ENV - gyöngyékszer - bead jewelry - Glasperlenschmuck

2010. szeptember 18., szombat

A borostyán, ami nélkülözhetetlen az ékszerkészítésben!

Holnap ismét GOUBA! A hírek szerint esni fog, de remélem azért így is kilátogattok majd a vásárra!

Most is készültem új ékszerekkel az alkalomra, melyekből elsőként a borostyánt és a belőle alkotott nyakláncot mutatom be, mely a JurassicPark nevet kapta.


A nyakláncban látható rombusz formájú, két lyukú távtartók is megformázott borostyánok, nem csak a nagy medál (melyről a Jurassic Park című filmben látható, szúnyogot rejtő nagy borostyán kő jutott az eszembe). Ezeket türkiz színű kövekkel, és bordós-barna cseh üveggyöngyökkel egészítettem ki.----

A borostyán: színe mézsárga, narancssárga, sárgásfehér átlátszótól az átlátszatlanig. A borostyán a legismertebb gyógykövek egyike.

(kép az internetről)

Valójában az idők során megkövesedett gyanta, ezért gyakran zárványokat is találhatunk benne: apró leveleket, gallyacskákat, rovarokat. Ha kézbe vesszük a borostyánt, a többi kőhöz képest könnyűnek és melegnek érezzük. 
A borostyán igen jó hatással van a különféle bőrbetegségekre, használhatjuk kelések, furunkulusok és ekcéma, afta, bőrkiütések, psoriasis, övsömör, allergia és szemölcsök esetében is. Mivel a fejbőr is bőr, a borostyán alkalmas korpásodás ellen is. A légutakra is kifejti gyógyító hatását. Használhatjuk a tüdő erősítésére, mandulagyulladás, köhögés, asztma, krónikus hörghurut esetén. A borostyán a kisgyermekek fogzásakor is hasznos segítséget nyújt. Ugyanígy használhatjuk felnőttek fogínygyulladása esetén is. Általában elősegíti a sebek gyógyulását is. Használják például reumatikus panaszok, ín- és izületi gyulladások, váll- és nyakmerevedés, a gerincoszlop problémái és megbetegedése, lumbágó és csípőizületi gyulladás esetében. Jótékony hatással van a májra és epére, vesére, lépre, és az emésztésre is. Melengető energiája javítja és nyugtatja a kedélyt, megszünteti a félelmeket és a depressziót. Energiája önbizalommal tölt el, segítségével gondtalanabbul élhetjük az életet. Gyakran megszünteti a stressz okozta fejfájást és a migrént is.

Csillagjegyek: Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő.

Csakrák: napfonat csakra 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése