fotó: ENV
GYÖNGYCICA - Bead-cat - Perlenkatze
ENV - gyöngyékszer - bead jewelry - Glasperlenschmuck

2011. február 1., kedd

A karneol, ami nélkülözhetetlen az ékszerkészítésben!


Régóta őrizgettem ezeket a karneol köveket. Kigondoltam velük egy gyöngysoros nyakláncot, mely gyöngyöket végül nem raktam bele az ékszerbe, viszont megadták azt a bronz alapszínt, ami szerintem végeredményben remekül illik a mély narancs színhez.

Toast-nak neveztem el. Egyrészről a négyzetalakok miatt, mint a kétszersült kenyér, másrészről mert kétoldalas a medál, így egyszerre két nyakéket viselhet az ember! :)-----


Karneol

A karneolok a vérre hatnak. Javítják a vérképet, oldják a vérrögöket és véraláfutásokat, segítenek elállítani a vérzéseket, gyorsítják a sebek gyógyulását.

Gyomor- és bélproblémák esetén is hatásos: a bélflóra szabályozása, bélgörcsök, vastagbélgyulladás, szorulás megszüntetése.

Használhatjuk anyagcsereproblémák esetében is. Javítják a szervezet ásványi - és tápanyagfelvételét. A karneolok segítenek a vese- és hólyagkövek feloldásában, véres vizelésnél, az ún. "női betegségeknél".
A karneol csökkenti a koleszterinszintet is. Általa csökkenthető a láz és a lázrohamok könnyíthetők. Hatással van a lépre, májra, gyomorra és nyirokra. 
Feszesebbé teszi a kötőszövetet, jól hat érfájdalmak és visszér esetében. Csalánkiütés ellen is használatos. A karneol fokozza kitartásunkat és állhatatosságunkat, segíti tetterőnket. Lelki kimerültség esetén új energiát ad, erősíti belső indittatásunkat.
Csillagjegyek: Kos, Bika, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Vízöntő.
Csakrák: gyökércsakra.

2 megjegyzés:

  1. Ez egy hihetetlenül szép ékszer! Csodálatos színek, csodálatos kidolgozás! Fantasztikusan ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Jól esik, hogy értékeled benne a munkát, köszönöm! :)
    ENV

    VálaszTörlés